21/05/2024

Dieta Rina este cunoscută și “Dieta celor 90 de zile” sau “Dieta de 4 zile”. A cunoscut de-a lungul timpului o popularitate fantastică în rândul celor care vor să slăbească. Bineînțeles, există și păreri pro, și contra. Iată cât poți slăbi cu această dietă și cum se ține.

Cât slăbești cu dieta Rina

Creată de un sportiv american, dieta Rina a fost numită una dintre cele mai bune diete de slăbit, cu rezultate pe termen lung. Este o dietă disociată, creată de un sportiv american, cu care ai putea slăbi între 10 și 15 kilograme în 90 de zile.

De ce este atât de populară? Pe de-o parte că nu este drastică, dar și pentru că a fost aprobată de medicii nutriționiști, fiind indicată chiar și persoanelor care suferă de boli cardiovasculare. Cu dieta Rina slăbești în mod sănătos.

Totodată, pentru rezultate maxime, este recomandat ca o dată la 28 de zile, în ziua de după cea de vitamine, să se consume doar apă. Pentru ca rezultatele să fie spectaculoase, mișcarea este încurajată.

Totuși, ca să elimini orice risc, consultă un nutriționist înainte de a începe regimul.

Citește și: De ce sughițăm? Chiar crezi că te pomenește cineva?

Cum se ține această dietă

Dieta Rina. Cât slăbești și cum se ține

Principiile acestei diete sunt simple, dar care trebuie respectate cu strictețe dacă vreți ca dieta să dea roade. Este o dieta disociată, ceea ce înseamnă că vei consuma alimente dintr-o singură categorie pe zi.

Există patru categorii de alimente permise: proteine, legume, carbohidrați și fructe. Nu vei combina niciodată alimentele dintr-o categorie cu cele din alta. Micul dejun rămâne constat pe toată durata dietei, indiferent de ziua la care ești. Mai precis, poți consuma la prima masă a zilei fructe sau legume, cafea sau ceai fără zahăr. Poți bea și shake-uri.

Mesele trebuie să fie luate la un interval de cel puțin 2 ore, iar cina să nu fie mai târziu de ora 20.00.

Găsești AICI meniul pe zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *