21/02/2024

Valul patru al pandemiei de coronavirus își face simțită prezența în România, cazurile de noi îmbolnăviri crescând vertiginos, de la o zi la alta. Mai mult decât atât, statisticile arată că un procent foarte mare de persoane bolnave îl reprezintă cele nevacinate, astfel că autoritățile ar pregăti un nou set de restricții.

Autoritățile ar pregăti un set de restricții pentru persoanele nevaccinate. Se discută inclusiv ca persoanele nevaccinate să aibă acces restricționat în mall-uri, dar și în restaurante, teatre sau cinematografe. Executivul dorește prin impunerea noilor restricții să îi motiveze pe români să se vaccineze. Mai mult decât atât, autoritățile oferă și stimulentele financiare – tichete de masă în valoare de 100 de lei – și o tombolă pregătită pentru luna octombrie.

Citește și: 100 de polițiști din București au fost concediați: “Dacă oamenii nu știu să scrie și să citească…”

Accesul în mall-uri, cinematografe teatre sau restaurante va fi permis doar persoanelor vaccinate

Ministrul interimar de la Ministerul Sănătății continuă cu proiectul început de Ioana Mihăilă. Astfel că, autoritățile pregătesc un set de restricții pentru persoanele nevaccinate, care nu se testează sau care nu pot dovedi că au trecut prin boală, pentru care va fi interzis accesul în mall-uri, cinematografe teatre sau restaurante, potrivit Antena3.ro.

Prin urmare, în mall-uri, cinematografe teatre sau restaurante vor avea acces numai persoanele care vor putea prezenta certificatul verde care atestă faptul că persoana s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu schema completă, s-a testat cu cel mult 24 de ore înainte sau a trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *