15/06/2024

Tanc rusesc, furat de romi, în sudul Ucrainei. Fiecare ajută cum poate armata ucraineană. Civilii luptă cot la cot cu poliția și armată, încercând astfel să facă față invaziei rusești.

Romii au venit și ei în ajutor! Publicația de limbă ucraineană și rusă Unian.ua susține că romi au furat în noaptea de sâmbătă spre duminică un tanc de la ivadatorii ruși.

Tanc rusesc, furat de romi, în sudul Ucrainei

Forțele ruse au rămas fără vehiculul de luptă în satul Lyubimovka din regiunea Kherson din sudul Ucrainei.

“Romii au furat un tanc în satul Lyubimovka. Repetăm. Romii. Tanc. Furat. De la ruși”, a scris un locuitor din zonă pe rețelele de socializare.

Ucrainienii s-au unit, iar curajul lor este uimitor.  În regiunea Cernihiv, un grup mare de localnici și polițiști a oprit un convoi de tancuri rusești pe un drum.

Reporterul BBC Viktoriia Zhuhan a vorbit cu civilii din Harkov, acolo unde luptele au fost extrem de dure în a patra zi de război. Orașul a  ajuns din nou sub controlul forțelelor ucrainene.

Între ruși și ucraineni s-au dus lupte dure pe străzile orașului, duminică dimineață, după ce orașul a fost atacat de forțele ruse toată noaptea. „Ceva ca Războiul Stelelor”, spune o localnică.

Citește și: Lovitură de teatru! Vladimir Putin a făcut anunțul momentului în lumea întreagă

Soldații ucranieni ung gloanțele cu grăsime de porc

Soldații ucraineni folosesc grăsime de porc pentru a unge gloanțele care vor fi folosite în luptele împotriva cecenilor conduși de Ramzan Kadîrov, veniți să acorde sprijin militarișor ruși. Aceștia sunt de religie musulmană și, conform tradiției, nu au voie să consume porc și produse din porc.

Ucrainienii fac acest lucru tocmai pentru ca soldații să nu poate ajunge în Paradis. Imaginile au devenit virale.

Tanc rusesc, furat de romi, în sudul Ucrainei

Avocatul poporului din Ucraina, Lyudmyla Denysova, spune că peste 210 de civili ucraineni au fost uciși și peste 1.100 au fost răniți după invazia Rusiei, relatează BBC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *