29/07/2021

Cine este Sorin Bontea? Simpaticul chef a reușit să cucerească publicul atât prin preparatele sale deosebite, dar și prin carisma lui. Cântă ori de câte ori are ocazia, este mai mereu pus pe șotii și emană energie pozitivă în jurul lui. Asta până când se ajunge la bucătărie, unde își ia rolul în serios.

S-a născut în București în 1970, a copilărit în Titan, nu i-a prea plăcut școala și spune că meseria l-a ales pe el, nu invers! Sorin Bontea, unul dintre cei trei jurați de la “Chefi la Cuțite”, a dezvăluit cum a ajuns unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din România.

Cine este Sorin Bontea

Fanii emisiunii “Chefi la Cuțite”, difuzată de Antena 1, îl cunosc deja pe chef Sorin Bontea care împarte masa juraților cu Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Când prieteni la cataramă, când “la cuțite”, cei trei au reușit să transforme emisiunea într-una dintre clee mai iubite din România.

Vezi AICI când începe Chefi la Cuțite sezonul 9

Se poate spune că Sorin Bontea face parte din categoria “bucătarilor clasici”, furând meseria. A descoperit gătitul pe când era copil. Fiind cel mai mic dintre frați, stătea mereu pe lânga mama lui atunci când gătea. A început de jos, ajungând mai apoi să lucreze în restaurante cu pretenții.

Sorin Bontea tânăr

Lipsa banilor l-au făcut să plece pe vase de croazieră, iar viața acolo nu a fost nicidecum una simplă. Dorul de familie l-a măcinat cel mai mult, dar și condițiile de care avea parte la început.

“Primul contract pentru mine a fost șoc, mai ales că nu știam engleză deloc. M-am trezit într-o dimineață și aveam ceva în ureche. Când colo, era o carcasă de gândac de bucătărie. A fost groaznic”, a dezvăluit acesta.

Nouă ani a stat pe vase de croazieră. A gătit pentru persoane celebre precum Van Damme, Nicolas Cage sau pentru echipe de fotbal – Manchester, Liverpool și și-a perfecționat tehnica în bucătărie. S-a întors apoi la soție și la cei doi copii ai lui.

Citește și: Cine este fosta iubită a lui Jador. A venit la Survivor ca să uite de Georgiana

Cum a ajuns Sorin Bontea celebru

Bucătarul, ajuns acum la 50 de ani, a lucrat pe vase, în restaurante celebre, dar nu și-a dorit niciodată să devină vedetă. Ba dimpotrivă, a fost surprins atunci când i s-a propus să participe la primul show culinar din România. A crezut că este o farsă și nu a crezut că are vreo șansă de a fi selectat dintre cei 40 de bucătari care au participat la casting.

“La un moment dat a sunat telefonul și mi-a spus că am fost ales între cei trei. Le-am spus că trebuie să o întreb pe nevastă-mea. Habar nu aveam. Nu era nimic de genul ăsta până atunci. Nu știam cu ce se mănâncă. Ce vedeam la televizor, ziceam wow. Ce tare e ăla! M-a băgat în ceață”, a dezvăluit Bontea.

După o discuție cu soția, a decis să încerce și să vadă cum iese totul. Atunci a fost primul lui pas spre celebritate. Povestește amuzat despre primul lui contact cu televiziunea și cu camera de luat vederi.

“Ne-a dat niște foi cu intonații. În fața camerei, la un pupitru, regizorul a zis hai să citim. Am fost eu primul, apoi Scărlătescu și Dumitrescu. Am ieșit toți trei și la un moment dat am auzit urlând: “Ăștia sunt praf! Chemați-l pe Fodor”, a dezvăluit acesta.

Cine este Sorin Bontea. A ajuns celebru din întâmplare: "M-a băgat în ceață"

Bontea a mai spus că a învățat să facă televiune, la fel cum a învățat bucătăria. Cu pași mici și-a depășit teama de cameră și de TV. Nu se consideră celebru, ci o persoană publică. Îi place atenția, dar a dezvăluit că acum este mult mai atent ca înainte la cum se comportă.

“În momentul în care lumea stradă strigă după tine și vor să facă poze, e clar că nu mai e viața pe care o aveai înainte. E un sentiment foarte plăcut când ești băgat în seamă, dar trebuie să ai grijă la gesturi pentru că poți fi un exemplu pentru alții”, a mai spus acesta.

Dacă ați crede că mâncărurile lui preferate sunt sofisticate, ei bine cheful a recunoscut că îi place enorm pâinea și untul. “Dacă îmi dai pâine caldă cu unt, mănânc până plesnesc”.

Vedeți întreg interviul în videoclipul de mai jos:

About Author

Daniela Ionașcu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *