21/09/2021

„Peste 2.400 de elevi din 11 localități vor începe școala online”, a declarat la ProTV ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Oficialul nu a enumerat localitățile, dar a spus din ce județe sunt acestea. Cu toate acestea, informațiile oficiale arată că rata de incidență peste 6 la mie este depășită în 12 localități, fiind 6 din Satu-Mare, în loc de 5 cum a precizat ministrul.

„Este vorba despre cinci localități mici în jud. Satu Mare, două în Arad, una în Sălaj, una în Dolj, una în Teleorman, în care rata de infectare a depășit 6/1.000. Momentul de referință este ziua de vineri a săptămânii precedente. Astăzi, vineri, se decid scenariile pentru toată săptămâna viitoare.

Deci avem 11 localități, în total avem 2400 de elevi, este vorba de 1 la mie din numărul total de elevi pentru care, din păcate, luni școala nu se va putea deschide cu prezență fizică.

În toate celelalte școli, creșe, grădinițe prezența fizică va fi permisă așa cum este normal. Este un mesaj pentru revenirea la normalitate în toate școlile”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Datele oficiale sunt afișate pe harta interactivă a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, dezvoltată de o echipă de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) în proiectul de cercetare denumit “COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor“, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei.

Școala începe, pentru elevi, luni, 13 septembrie. Mai sunt 3 zile până la începutul cursurilor din anul școlar 2021-2022. Calendarul și structura aici.

În cele 12 localități (cu incidență Covid-19 peste 6 îmbolnăviri la mia de locuitori), școlile vor organiza orele, săptămâna care vine, în sistem online, potrivit regulilor oficiale de funcționare a școlilor.

About Author

Daniela Ionașcu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *