21/02/2024

Dr. Monica Pop a comentat dur decizia potrivit căreia oamenii care nu reprezintă urgențe medicale să nu fie internați sau operați. Aceasta îl critică dur pe Raed Arafat: „Cum e posibil ca un medic să spună așa ceva, să se amâne o astfel de operație”.

Medicul Monica Pop a răbufnit, spunând că este vorba de o crimă cu premeditare, iar bolnavii vor fi afectați atât fizic, cât și psihic.

Nu îmi vine să cred că un medic a putut să debiteze aşa ceva. Şi a dat şi un exemplu care e o urgenţă: hernia de disc. Nu o fi de mare urgenţă ca şi intervenţie însă provoacă nişte dureri absolut insuportabile.

Cum e posibil ca un medic sa spună aşa ceva, să se amâne o astfel de operaţie.

Pe urmă, toţi bolnavii programați trebuie operaţi. Într-o lună de zile se poate agrava orice fel de boală a unui pacient care necesită intervenţie chirurgicală.

Trebuie revocat acest ordin. Este efectiv o crimă cu premeditare”, a spus medicul Monica Pop, la Antena3.

Mai mult, unui bolnav îi este foarte greu să se pregătească psihic pentru o asemenea intervenție.

Șeful DSU, Raed Arafat, a inflamat spiritele după ce a anunțat, luni, că, din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19, managerii spitalelor publice cu paturi vor suspenda internările pentru operații și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgențe, cu anumite excepții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *