21/05/2024

O mamă de 35 de ani a murit după ce analizele i-au fost interpretate greșit. Kerry Halpin a mers la spital cu două zile înainte de a murit, plângându-se de dureri de cap, greață și rigiditate ca gâtului. Medicii i-au pus un diagnostic total diferit.

Femeia a murit după ce medicii nu au observat că femeia suferise o formă rară de accident vascular cerebral, deși făcuse o tomografie computerizată.

O mamă de 35 de ani a murit la 2 zile de la internare

Kerry Halpin, originară din Marea Britanie, mama a doi copii, a mers la spitalul în care lucra plângându-se de dureri insuportabile de cap, gât înțepenit, greață și sensibilitate la lumină. A descris durerea ca fiind “una dintre cele mai rele din viața ei”.

În urma investigațiilor, medicii i-au spus că suferă de o hemoragie cerebrală sau de o infecție în creier, cum ar fi meningita sau encefalita. A început de îndată un tratament cu antibiotice, apoi a fost trimisă să facă o tomografie, în urma căreia s-a stabilit că totul este normal. În ciuda tratamentului, femeia nu s-a simțit mai bine, ba dimpotrivă, starea ei s-a înrăutățit.

Citește și: Mamă cu patru copii, părăsită de soț pe un pat de spital, la 5 zile după ce a rămas paralizată

O prietenă care a vizitat-o pe Kerry la spital a descris starea în care se afla femeia aflată sub tratament.

“Era în agonie, învârtindu-se în pat și spunea încontinuu “capul meu, capul meu. Tremura, era înghețată! Nu se putea ridica din pat și nu-și simțea picioarele”, a povestit prietena ei, potrivit mirror.co.uk.

O mamă de 35 de ani a murit după ce analizele i-au fost interpretate greșit

Citește și: Ce înseamnă când visezi că ești gravidă

A lăsat în urmă doi copii

În cele din urmă, femeia a fost trimisă la un alt nerochirug, însă starea ei era deja “irecuperabilă”, a dezvăluit medicul.

Acesta a mai precizat că starea ei era una gravă, dar dacă ar fi fost transferată mai devreme, ar fi existat șansa să fie salvată.

Femeia a lăsat în urmă o fetiță de 8 ani și un băiețel, în vârstă de 4 ani, iar cei care au cunoscut-o au descris-o ca fiind un “om cald” și o “mamă uimitoare”.

„Am întreprins o investigație completă a ceea ce s-a întâmplat și ne vom asigura că tot ceea ce se poate învăța de la moartea ei este implementat și împărtășit pe larg cu personalul”, a dat asigurări directorul spitalului în care femeia fusese internată inițial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *