21/05/2024

Marcel Pavel este una dintre vocile de aur ale muzicii românești. Deși este prezent pe scena muzicală de aproape 30 de ani, există ipostaze în care cu siguranță nu l-ai văzut pânîă acum.

„Frumoasa mea”, compusă de Ovidiu Komornyik, reprezintă una dintre cele mai cunoscute şi mai îndrăgite melodii care definesc repertoriul lui Marcel Pavel. În anul 2000, majoritatea posturilor de radio din ţară, deopotrivă cu top-urile alcătuite de presa scrisă, au considerat-o drept melodia anului.

Marcel Pavel, așa cum nu l-ai mai văzut

În prezent, Marcel Pavel este compozitor și poliinstrumentist, cunoscând chitara bas, contrabasul, violoncelul, pianul și percuția.  Ajuns la vârsta de 61 de ani, artistul se poate declara un om împlinit. Are o carieră de succes și o familie frumoasă.

Marcel Pavel s-a născut pe 4 decembrie 1956 într-un sat din Galați, dar a copilărit la Câmpulung Muscel, unde familia lui s-a mutat pe când avea doar 3 ani. Artistul face parte dintr-o familie de muzicieni, tatăl fiind violonist – o parte din educația muzicală primind-o de la dânsul. Frații săi sunt de asemenea instrumentiști, Micky Pavel – saxofon, claviaturi, solo voce, Gigi Pavel – stabilit în Germania, saxofonist profesionist, Gina Pavel pianistă și solistă vocală. Bunicul a fost un rapsod popular cunoscut și îndrăgit: Ion Taraș. Deși mama nu a fost niciodată direct implicată în muzică, Marcel Pavel consideră că îi datorează totul mamei sale.

Citește și: Anamaria Prodan a recunoscut că iubește din nou: “Mă așteaptă până divorțez”

De la trei ani a început să bată la tobe, cariera în muzică venind natural. A urmat Școala de Muzică și Arte Plastice din Câmpulung Muscel, apoi Liceul de Muzică și Arte Plastice din Pitești, studiind în paralel în particular percuția, iubind foarte mult stilurile de muzică rock și jazz-rock. Este absolvent al UNMB (Universtatea Națională de Muzică București)-secția Canto clasic.

Albumul “Frumoasa Mea”, lansat în vara anului 2000, a fost vândut în 250.000 de exemplare, fapt pentru care i s-a acordat Discul de Platină.

În 2002 a câștigat selecția națională pentru Eurovision 2002 alături de Monica Anghel cu piesa “Tell me why”. În finală s-au clasat pe locul nouă, cea mai bună poziție a României în concurs de până atunci.

Cum arăta artistul în tinerețe

Tocmai de aceea probabil că te vei mira să-l vezi pe Marcel Pavel dansând pe muzică lăutărească. Imaginile publicate pe un cont de TikTok filmate la o petrecere în urmă din 1992 îl arată pe artist altfel decât l-ai văzut până acum.

Marcel Pavel, așa cum nu l-ai mai văzut

Îmbrăcat în cămașă albă, Marcel Pavel pare să se distreze de minune pe muzică lăutărească. Tânăr, cu păr și oarecum timid, artistul se simte foarte bine la petrecerea de la Cabaret Lido.

 

@daniel_sh_bianca MARCEL PAVEL 1992 #viralllllll #fyp #y #❤ #viral #foryou #foryoupage #fypシ゚viral #fypシ ♬ sunet original – 👉D.A.N.I.E.L👈

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *