21/05/2024

Mesajul unui șofer din Botoșani a ajuns viral pe rețelele de socializare după ce a fost amendat de Poliția Rutieră. Sinceritatea de care a dat dovadă a surprins internauții și a stârnit hohote de râs. Mențiunile adăugate de acesta în procesul verbal au fost mai mult decât neașteptate.

Mesajul viral al unui șofer din Botoșani

Cu multă onestitate acesta menționat că se gândea „departe” și nu a fost atent la semnalul de oprire al polițistului care l-a amendat.

„Nu am văzut semnalul poliţistului, întrucât mă gândeam departe”, a scris şoferul pe contravenţie.

„Polițiștii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice: Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie”,se arată pe pagina de Facebook „Atenție Poliția Botoșani” unde a fost postat mesajul.

Instanța nu mai poate anula suspendarea permisului

De-a lungul timpului mai multe legi din CODUL RUTIER au suferit modificări ca și în cazul persoanelor minore ce pot sta pe scaunul din față al autovehiculului. Recent, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că instanța nu mai poate anula suspendarea permisului.

Decizia a fost luată în urma recursului judecat în interesul legii, ICCJ a decis că magistrații pot decide doar eliminarea amenzii sau înlocuirea acesteia cu avertisment. Mesajul unui șofer din Botoșani a ajuns viral pe rețelele de socializare după ce a fost amendat de Poliția Rutieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *