21/05/2024

Catinca Roman a decis să rupă tăcerea și să dezvăluie adevărul despre relația cu mama, dar și cu sora sa, Oana Roman, care în ultima vreme a atacat-o foarte dur în spațiul public. Catinca Roman o acuză pe sora sa mai mică că repetă un tipar familial toxic.

Mioara Roman are Alzheimer. Catinca Roman, detalii dureroase despre mama ei. Catinca Roman a dezvăluit că în urmă cu mulți ani mama sa a fost diagnosticată cu Alzheimer, iar de când a fost internată într-un cămin pentru a fi îngrijită corespunzător, între ea și Oana Roman s-a produs o ruptură puternică.

Mioara Roman are Alzheimer. Catinca Roman, detalii dureroase despre mama ei

După ce în ultima vreme, Catinca Roman a fost ținta atacurilor surorii sale Oana Roman, aceasta a decis să rupă tăcerea și să spună partea sa de adevăr.

Fiica vitregă a lui Petre Roman a mărturisit că Mioara Roman are Alzheimer și că îi este greu să le dea sfaturi celor care se confruntă cu astfel de situații.

”Din păcate, mama are Alzheimer. Îmi este greu să dau sfaturi, fiecare percepe evenimentele de genul acesta prin prisma lui. Pentru mine a fost si este foarte complicat să o văd pe mama așa, mai ales că a fost o femeie excepțională din toate punctele de vedere. Ca o sugestie, sfatul ar fi acceptarea. Acceptarea faptului că suntem neputincioși în fața acestei boli. De asemenea, este foarte important de înțeles că astfel de bolnavi sunt imposibil de îngrijit așa cum trebuie acasă. În mentalitatea românească e blamata ideea de a-ți interna rudele în vârstă în sanatoriu. Ce nu realizează mulți este faptul că acești oameni au nevoie de îngrijiri de specialitate, pe care un om fără o pregătire medicală nu le-o poate oferi. Oamenii aceștia au și ei dreptul la o viață și un sfârșit decent. Desigur, în România, statul nu oferă niciun fel de suport pentru patologiile psihiatrice, dar asta este o altă discuție”, a dezvăluit Catinca Roman, într-un interviu pentru CANCAN. ro.

Spre deosebire de sora ei mai mică, Catinca a fost mereu o prezență discretă și a evitat să își expună viața sa personală în public.

Fiica cea mare a Mioarei Roman spune că în ciuda tuturor tensiunilor dintre ea și Oana, ține foarte mult la ea. Mai mult, Catinca Roman spune că sora ei mai mică repetă un tipar familial toxic.

”Este normal să fiu diferită de sora mea, avem temperamente diferite. În ciuda tensiunilor dintre noi, eu chiar țin la ea. Cred ca a fost si o problemă a părinților noștri, faptul că nu au lucrat la apropierea noastră, ba dimpotrivă. Nu a fost intenționat, dar o parte din acțiunile lor au dus la situația actuală. Nu e un reproș, ci o constatare. Eu cred că cel mai important pentru evoluția noastră ca individ este recunoașterea și asumarea greșelilor și a defectelor.

Oana e o fată inteligentă, amuzantă, foarte muncitoare. Însă, din păcate, repetă un tipar familial toxic. Eu îi doresc din suflet să depășească acest moment și să se bucure de copil și de viață așa cum merită. Cred că Oana are o anumită fragilitate emoțională pe care încearcă să și-o gestioneze prin validarea publică”, a mai spus Catinca Roman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *