21/05/2024

Se întâmplă în România! Restricții dure începând de astăzi. În ultima perioadă, pe teritoriul țării noastre, numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus s-a aflat pe o pantă ascendentă. În ultimele 24 de ore, România a înregistrat chiar și 946 de cazuri noi de infectare cu virusul chinezesc și 19 decese. Începând de astăzi, două localități vor fi restricționate, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori.

În două zone din județul Iași, autoritățile au luat decizia de a aplica restricții, după ce numărul de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut. Mai mult decât atât, rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori. Este vorba despre comunele Ceplenița și Răchiteni din județul Iași. Autoritățile introduc, începând de azi, restricții dure pentru localnici. CJSU a luat decizia de a închide localurile, restaurantele și cafenelele, iar evenimentele – nunțile, botezurile și mesele festive vor fi interzise, arată antena3.ro.

Incidența din comuna Ceplenița, județul Iași, a ajuns la 3,09 la mia de locuitori. Iar în comuna Răchiteni, tot în județul Iași, rata de infectare este de 3,04 la mia de locuitori.

”Suntem în situaţia nedorită cu două comune din Iaşi – Cepleniţa şi Răchiteni – în care incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 3 la mia de locuitori. Respectăm legislaţia care specifică măsurile care trebuie luate astfel încât să limităm răspândirea virusului SARS-CoV-2. Vom urmări cu atenţie evoluţia pandemică din cele două comunităţi şi vom pune accent pe vaccinarea populaţiei”, a declarat prefectul Marian Grigoraş.

Se întâmplă în România! Restricții dure începând de astăzi. Perioada: două săptămâni

Restricțiile se vor aplica pentru următoarele două săptămâni. CJSU Iași a luat decizia de a interzice activitatea cu publicul a agenţilor economici: restaurante, localuri, cafenele, atât în interior, cât și la terase.

De saemenea, nici operatorii licențiați în domeniul jocurilor de noroc, nici cei care organizează spectacole în aer liber, concerte, festivaluri (fie ele publice sau private), dar și alte evenimente culturale nu mai au voie să le susțină, fiind interzise în următoarea perioadă. Pe această listă se adaugă și nunțile și botezurile, dar și mesele festive.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *