29/07/2021

Ai pete albe pe unghii? Indiferent dacă vorbim despre femei sau despre bărbați, unghiile sunt o adevărată oglindă a sănătății tale. Tot ce ai de făcut este să privești atent și să observi dacă ai linii sau semne albe.

Oricât de greu ar părea de crezut, unghiile sunt o adevărată oglindă a sănătății tale. Dacă ai linii sau semne albe atunci acesta ar putea fi semnalul că ai o boală gravă și trebuie neapărat să mergi la doctor!

Ai pete albe pe unghii?

Potrivit specialiștilor, aceste pete pot ascunde și probleme serioase de sănătate. Cel mai probabil suferi de o reacție alergică la produse de înfrumusețare precum oja, lacul sau acetona. Nu este indicat nici să îți pui unghii false cu gel, fiindcă o să regreți în timp acest obicei.

Citește și: Dieta cu ouă. Cum slăbești 10 kg în doar 7 zile

O altă cauză posibilă ar fi existența unor ciuperci la nivelul unghiilor.

În plus, semnele sau liniile albe de pe unghie mai pot arăta nu doar faptul că ai suferit o lovitură destul de puternică la degete, ci și că ai putea avea o deficiență de minerale.

Alte boli posibile pentru liniile și semnele de pe unghie: probleme cu inima, boli renale, pneumonie sau otrăvire cu arsenic.

Ai pete albe pe unghii? Iată care sunt cauzele

Ai motive de îngrijorare?

Bunicii noștri obișnuiau să ne spună că aceste imperfecțiuni sunt consecința minciunilor pe care le spunem. De asemenea, este posibil ca ei să ne fi spus că trebuie să bem mai mult lapte, pentru că petele albe de pe unghii sunt cauzate de lipsa de calciu.

Adevărul este că niciuna din aceste teorii nu este corectă. Din acest motiv, vrem să îți prezentăm cauzele reale ale leuconichiei (decolorare a uneia sau a mai multor unghii). Petele albe de pe unghii pot să apară subit și să dispară la fel de repede. Leuconichia poate fi de 4 tipuri:

1. Punctată

Presupune apariția unor pete mici pe toată suprafața unghiei. Acest tip de leuconichie apare, de obicei, în timpul copilăriei din cauza lezării minore, dar repetate a unghiilor.

2. Striată

Presupune apariția unor linii paralele sau transversale. Acest tip de leuconichie este mai frecvent în rândul femeilor, principala cauză fiind manichiurile agresive. Și chimioterapia este o cauză posibilă a leuconichiei striate.

Citește și: Dieta de primăvară. Mihaela Bilic: Cartofii reci și lactatele ne ajută să slăbim

3. Parțială

Acest tip de leuconichie afectează doar o parte specifică a unghiei. În general, petele apar pe capătul superior al unghiilor.

4. Totală

În această situație, întreaga unghie va avea un aspect albicios, aproape omogen. Acest tip de leuconichie este rar și se declanșează la naștere sau la o vârstă fragedă. În majoritatea cazurilor, problema este ereditară.

About Author

Daniela Ionașcu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *