21/05/2024

Dieta de primăvară. Medicul nutriționist Mihaela Bilic vine cu vești bune pentru toți cei care vor să slăbească. Primăvara este momentul ideal pentru a renunța la kilogramele în plus, mai ales că natura este de partea noastră.

Nu este nevoie să ții diete stricte atunci când începi o cură de slăbire, ba dimpotrivă, Mihaela Bilic ne îndeamnă să profităm de ce ne oferă natura în această perioadă. Renunțăm la carnea de porc, la dulciuri și la sucuri, iar rezultatele vor apărea.

Dieta de primăvară

Potrivit acesteia, nu ar trebui să abuzăm de fructe, deoarece acestea nu sunt un aliat într-o cură de slăbire și să renunțăm cât posibil la carnea de porc. Aceasta susține că legumele nu ar trebui să lipsească din casă în această perioadă.  Dacă ar fi un produs de care abuzăm, acestea sunt!

“Legume cu brânză, legume cu carne, legume cu ou. Frunze multe”, a dezvăluit Mihaela Bilic la Neatza cu Răzvan și Dani.

Surprinzător, medicul nutriționist nu interzice consumul cartofilor nici când ținem dietă, însă este indicat să-l consumați rece. Aceasta a subliniat că nu ar trebui să ne fie frică de cartofi, dacă nu sunt prăjiți. A explicat și de ce:

“Cartoful are 70% apă și dacă este fiert nu depășește 70-80 calorii, adică cât o felie de pâine. Salata orientală ajuta ca acest cartof să îngrașe și mai puțin. Adică cartoful rece îngrașă mai puțin decât orice alt făinos”, a explicat Mihaela Bilic.

Dieta de primăvară. Mihaela Bilic: Cartofii reci și lactatele ne ajută să slăbim
Dieta de primăvară. Mihaela Bilic: Cartofii reci și lactatele ne ajută să slăbim

Citește și: Dieta Rina. Cât slăbești și cum se ține

Mihaela Bilic: “Produsele lactate slabe intensifică ritmul slăbirii”

Mihaela Bilic recomanda ca primăvara să bem lapte, care are o mulțime de nutrienți, dar și să consumăm produse lactate slabe. Acestea ne vor ajuta să slăbim mai ușor.

“În momentul în care introducem în silueta produse lactate slabe, toate aceste produse intensifică până la 30% ritmul slăbirii”, a explicat ea.

Întrebată de Dani care este secretul ei pentru o siluetă de invidiat, aceasta a declarat că se ghidează după o regulă simplă: nu alege alimente tentante.

“Am învățat să îmi umplu frigiderul cu alimente mai puțin apetisante și tentante. Rămâne în continuare valabilă ideea nu ai, nu mănânci”, a mai spus aceasta.

Totodată, gătiți supă cremă. Este preparatul ideal prin care consumați mai multe legume deodată:  “Am descoperit cu bucurie alimentele bebelușilor. Supa cremă îți permite să mănânci multe legume”.

Citește și: De ce se zbate ochiul. Semn rău sau lipsa de calciu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *