21/02/2024

O sportivă din România a recunoscut că este lesbiană: ”Am văzut că e la modă”. La doar 20 de ani, Ana Manea, fotbalistă în trecut la ACS Atletic Drobeta, nu s-a ferit să își anunțe schimbarea orientării sexuale. 

Tânăra a avut curajul să dezvăluie opțiunea sa pe o rețea de socializare. Originară din Gorj, Ana trăiește acum în Italia, unde a continuat să practice fotbalul. Ea a mărturisit și cine este partenera ei din acest moment.

O sportivă din România a recunoscut că este lesbiană: ”Am văzut că e la modă”

Aceasta a recunoscut că a încercat să afle cum se simte cu o femeie pentru că a văzut că “e la modă”. A descoperit însă că îi place, mai ales după ce fosta relație, cu un bărbat, a făcut-o să sufere.

”Am stat și cu băieți înainte, dar ultimul cu care am fost m-a făcut să sufăr. De când am venit aici în Italia, am zis să încerc. Am văzut că e la modă. Am încercat, mi-a plăcut și acum am o iubită, e din Spania. Dacă vreți să știți mai multe”, a subliniat fotbalista într-un clip urcat pe TikTok.

 sportivă din România a recunoscut că este lesbiană: ”Am văzut că e la modă”

Manea i-a urmat exemplul Laurei Nicoletta Vasilescu, care în 2019 a devenit prima handbalistă din România care a admis că este lesbiană. Fosta jucătoare de la HSG Bad Wildungen, în Germania, a decis că este momentul să-și dezvăluie orientărea sexuală cu ocazia zilei de naștere a iubitei sale Steffi Sauer.

Citește și: Andra și Cătălin Măruță locuiesc într-o vilă de 1 milion de euro. Uite cum arată

Allison Van Uytvanck, jucătoarea de top 50 WTA care a recunoscut că e lesbiană

La nivel mondial, există mai multe jucătoare de fotbal care au relații cu alte femei. Acest lucru este prezent și în lumea tenisului. În 2018, Alison Van Uytvanck (27 de ani, numărul 58 WTA) a admis într-un interviu că este lesbiană. Greet Minnen, partenera sa, este de asemenea jucătoare de tenis.

În curând ne vom muta împreună. Ne simțim foarte fericite împreună și asta este ceea ce vrem să arătăm lumii. Nimeni nu trebuie să se justifice în fața lumii de ce este lesbiană sau homosexual, nu este ca și cum ar fi o boală. Avem o relație foarte deschisă, iar părinții mei sunt mândri de acest lucru.

Acest lucru a fost foarte important pentru noi pentru că sprijinul ne-a făcut să ne simțim mai bine. Nu găsesc că este un tabu, actuala mea relație mă face fericită”, a spus atunci Alison Van Uytvanck.

“În curând ne vom muta împreună. Ne simțim foarte fericite împreună și asta este ceea ce vrem să arătăm lumii. Nimeni nu trebuie să se justifice în fața lumii de ce este lesbiană sau homosexual, nu este ca și cum ar fi o boală. Avem o relație foarte deschisă, iar părinții mei sunt mândri de acest lucru.

Acest lucru a fost foarte important pentru noi pentru că sprijinul ne-a făcut să ne simțim mai bine. Nu găsesc că este un tabu, actuala mea relație mă face fericită”, au fost cuvintele jucătoarei de tenis, potrivit realitateasportiva.net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *