21/05/2024

Soția lui Zaharia Barbu, inginerul care a decedat vineri în timp ce era imobilizat cu violență la Pitești, condamnă dur intervenția polițiștilor.

Soția lui Zaharia Barbu: ”Poliția a ajuns mai rău ca Miliția”.

Partenera de viață a bărbatului care și-a pierdut viața în urmă cu trei zile este revoltată de modul în care s-a procedat la intervenție și spune că ”Poliția a ajuns mai rău ca Miliția”.

Între timp, doi dintre polițiștii care au intervenit cu violență față de Zaharia Barbu au ajuns după gratii pentru următoarele 30 de zile, fiind cercetați pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Soția inginerului Zaharia Barbu, decedat în timp ce era imobilizat la Pitești: ”Poliția a ajuns mai rău ca Miliția”
Durere mare în familia inginerului Zaharia Barbu, decedat vineri, 16 aprilie, în zona Autogării din Pitești. Soția acestuia are cuvinte dure la adresa oamenilor legii care l-au trântit la pământ pe inginerul de 63 de ani.

”Poliția noastră a ajuns să fie mai rău decât era Miliția. Miliția nu ar fi făcut așa ceva. Am ajuns ca în America”, a spus soția inginerului, despre intervenția polițiștilor, scrie Gândul.

Citește și: Medicul legist al cazului de la Pitești: Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat

În același timp, mama inginerului povestește, potrivit aceleiaşi surse, că a văzut când unul dintre oamenii prezenţi la locul în care fiul ei a fost imobilizat i-ar fi spus unui om al legii să nu îl mai lovească, moment în care un polițist i-a spus că este deja mort.

Soția lui Zaharia Barbu acuză
Soția lui Zaharia Barbu acuză

Cei doi polițiști implicați în cazul bărbatului mort din Pitești, arestați preventiv

Luni după amiază, Tribunalul Argeș a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a agenților de poliție Daniel Drăghici și Ilie Florea, acuzați în cazul morții inginerului Zaharia Barbu, după ce l-au trântit și imobilizat la pământ. Medicii legiști au stabilit că inginerul a murit asfixiat, din cauza presiunii pe gât și pe piept, anunță Gândul.

Citește și: Arșinel și sotia sa, internați după ce s-au vaccinat. Au fost diagnosticați cu Covid-19

În urmă cu o zi, cei doi polițiști acuzați în cazul bărbatului mort în Pitești, au fost reținuți pentru 24 de ore. Procurorul care se ocupă de acest caz a precizat că a decis să modifice încadrarea juridică. Astfel din ucidere din culpă s-a schimbat încadrarea în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Tot duminică, procurorul de caz, Marius Ștefan, a anunțat că înainte de a lua această decizie, a analizat raportul necropsiei, imaginile filmate de martori, dar și declarațiile celor care au fost de față. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, cei doi polițiști riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 la 12 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *